Milota Község Önkormányzata

TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00022

A kedvezményezett neve:Milota Község Önkormányzata
A projekt címe:Milotai Napköziotthonos Óvoda fejlesztése
A projekt azonosítószáma:TOP-1.4.1-15-SB1-2016-00022
A szerződött támogatás összege:50 657 059 Ft
A támogatás mértéke (%-ban):100%
A projekt tervezett befejezési dátuma:2018. 10.31.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a Milotai Napköziotthonos Óvoda felújítása, energetikai korszerűsítése valósul meg. A projektünk a felhívás célkitűzéseivel összhangban van, a fejlesztés a helyi szükségleteken alapul. Projektünkben eszközbeszerzés is szerepel. A jelenlegi fejlesztő eszközök elavultak, korszerűtlenek, hiányosak. A mindennapos testmozgáshoz szükséges mozgásfejlesztő eszközök teljesen hiányoznak. A projekt keretében elsősorban kültéri, udvari játékok beszerzése a cél, melyek biztosítják az óvodáskorú gyermekek mindennapos szabadtéri mozgásfejlődését, és kielégítik a mozgásigényüket. A beszerzendő eszközök: 2 személyes állványos hinta, mókuskerék, egyensúlyozó híd, rugós állatfigurás játék, 2 személyes rugós libikóka, hagyományos 2 személyes libikóka, forgóhinta, béka alagút, nyújtó amőba - tekergő kombináció, babaház, fejlesztő sport játékok. A beszerzendő játékok megfelelnek az óvodáskorú gyermekeknek és az előírt szabványoknak, biztonságtechnikai követelményeknek. Az új eszközök korszerűek, maximálisan időtállóak, szorosan kapcsolódnak a nevelési-gondozási tevékenységekhez.

A műszaki szakmai tartalma a műszaki leírás alapján: Az épület az 1970-es években épült 50 férőhelyes óvodaként. Az ezredforduló után két lépcsőben bővítésre került előbb egy főzőkonyhával később étkezővel. A jelenlegi felújítás az óvodai foglalkoztató és kiszolgáló helyiségek felújítását és akadálymentesítését valamint energiahatékonysági korszerűsítést tartalmaz. A jelenlegi épület földszintes, hagyományos téglafalazatú, magastetős cserépfedéses épület statikailag megfelelő műszaki állapotban. Fűtése melegvizes fűtés lemezradiátorokkal és a három évvel ezelőtt beépített bálás kazánnal. A kazán jelenleg is megfelelő viszont a hőleadók cserére szorulnak, mert elavult rossz határfokkal működnek. A jelenlegi melegvíz ellátás villanybojlerrel történik, költségcsökkentés végett 3 db napkollektort kell kiépíteni 300 literes solár tartállyal, mely a napsütéses órák számától függően biztosítja a melegvizet.

A projektben szereplő épület a felújítás során eléri a "DD" korszerűt megközelítő kategóriát az energetikai fejlesztéseknek köszönhetően. Az energetikai fejlesztések pedig költségcsökkenést eredményeznek a fenntartó önkormányzat számára. A fejlesztés során a zöld infrastrukturális lehetőségek is kihasználásra kerülnek. Az önkormányzat tervezi árnyékoló lombhullató fa telepítését a déli oldalon.


Az oldalon található tartalom Milota Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign