Milota Község Önkormányzata

Út, híd, járda építése/felújítása

Támogatásban részesült a Magyar Falu Program keretében 2023-ban meghirdetett Út, híd, járda építése/felújítása - 2023 című, MFP-UHJ/2023 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott támogatási kérelmünk.


Milota Község Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében 2023-ban meghirdetett Út, híd, járda építése/felújítása - 2023 című, MFP-UHJ/2023 kódszámú pályázati kiírásra, melynek keretében 6 537 302.-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt címe: Milota, Vörösmarty utca (211 hrsz.) felújítása.


Projekt rövid összefoglalója:

A fejlesztés keretében a Milota, Vörösmarty utca (211 hrsz.) járda 705 méteren történő felújítására került sor. Önkormányzatunk egyik legfontosabb célja Milota népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozása. Ennek egyik eszköze a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, ezáltal az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, a településkép épülése, ezzel elősegítve a lakosság életminőségének javulását.

Településünk egyre inkább idősödik, akik leginkább gyalogosan közlekednek és intézik ügyeiket. A járdafelújítással számukra biztonságosabban megközelíthetővé váltak a

közigazgatási és kereskedelmi szolgáltatások. A felújított járdák legalább középtávon, de igénybevételtől függően akár hosszabb ideig is szolgálják a biztonságos közlekedést. Hosszú távú cél: A közlekedés korszerűsítése. A megvalósulás hozzásegíti a települést a fejlődéshez és egy szép, egységes településkép kialakításához.


Az oldalon található tartalom Milota Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign